Höstig Grönsakssoppa

Ingridienser

  • ca. 500g Morötter
  • ca. 500g Potatis
  • ½ Purjolök (djupfryst eller färsk)
  • Persilja & Gräslök (djupfryst eller färsk)
  • Crème Fraîche
  • 2 msk Smör
  • 1 Gul Lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 st buljongtärningar
  • Peppar
  • Salt
  • ca 3 liter vatten

Gör så här:


Ta en stor gryta (ca. 3-5 liter)
Skala och hacka Morötter, potatisen, lök och vitlöken. Börja med att fräsa lök & vitlök försiktigt i smöret.  Tillsätt Morötterna, buljongtärningarna och 1dl vatten och låt det puttra lite tillsammans med löken. Låt vattnet "koka bort" sakta. Rör om då och då så det inte sätter sig fast i botten. Nu gjorde jag det lätt för mig och hade rester med kokt färskpotatis kvar sedan igår så då gick det allt lite fortare att koka soppan. Häll i 2-3 liter vatten och låt allting koka ihop i ca 10 minuter, lägg sedan i potatisen och låt allting koka ihop i ca. 15 minuter. Hacka sedan in purjolöken, persiljan och gräslöken (det går jätte bra att ta djupfrysa) och låt puttra i ytterligare 5-10 minuter till.

Salta & Peppra efter egen smak!

Du kan ta mer eller mindre vatten och/ eller grönsaker som du själv önskar. Prova med en näve ärtor till..
Låt fantasin och smaklökarna bestämma :)


En klick Crème Fraîche i tallriken gör det hela gudomligt gott!

Smaklig måltid :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0