Chokladtryffeltårta
Ingridienser
Botten:
Tryffel:
Gör så här:
Botten:
- 3 dl strösocker
- 2 ägg
- 100g smör
- 4 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 nypa salt
Tryffel:
- 3 dl ekologisk vispgrädde
- 400g mörk choklad (65% - 77% kakao)
- 2 msk Honung
- 1 msk torkade lingon eller russin
Gör så här:
- Rör ihop socker och ägg.
- Smält smöret och blanda med kakaon och vaniljsockret.
- Tillsätt vetemjölet och saltet. Rör ihop med äggsmeten och häll i en smord form med avtagbar kant. Grädda i ugnen i 175 grader 25 - 30 minuter.
- Hacka chokladen och smält i vattenbad eller mikro. Koka upp grädden och honungen. Blanda med chokladen tills den blir slät och blanda i lingonen eller russin. Häll tryffeln över den svalnade tårtbotten. Ställ i kylen tills tryffeln stelnat, ca. 3 timmar.
- Garnera om du vill efter 1,5 timmar.
KLAR! :D