Chokladtryffeltårta

Ingridienser

Botten:
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 100g smör
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt

Tryffel:
  • 3 dl ekologisk vispgrädde
  • 400g mörk choklad (65% - 77% kakao)
  • 2 msk Honung
  • 1 msk torkade lingon eller russin

Gör så här:

  1. Rör ihop socker och ägg.
  2. Smält smöret och blanda med kakaon och vaniljsockret.
  3. Tillsätt vetemjölet och saltet. Rör ihop med äggsmeten och häll i en smord form med avtagbar kant. Grädda i ugnen i 175 grader 25 - 30 minuter.
  4. Hacka chokladen och smält i vattenbad eller mikro. Koka upp grädden och honungen. Blanda med chokladen tills den blir slät och blanda i lingonen eller russin. Häll tryffeln över den svalnade tårtbotten. Ställ i kylen tills tryffeln stelnat, ca. 3 timmar.
  5. Garnera om du vill efter 1,5 timmar.
KLAR! :D



RSS 2.0