Apelsinkaka
Ingridienser
Mums!
- 3 Ekologiska* Apelsiner (finrivet skal)
- 2 Ägg
- 2 tsk Bakpulver
- 2 dl socker
- 2 dl apelsinsaft
- 3 dl vetemjöl
- 100 g smör
- 2 msk sesamfrön
- kanel (malen)
Smörj kakformen med smör - bröda. Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggen och sockret poröst. Smält smöret i en kastrull och börja värma finrivet apelsinskal från en apelsin i några minuter. Blanda ihop mjöl, bakpulver och resterande apelsinskal i en bunke. Blanda nu i smöret och äggen i mjölet tills degen blir lätt och mjuk. Strö över sesamfrön och lite kanel. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter.
Låt svalna i en kvart innan Du öppnar formen, dekorera med apelsinskal, florsocker, honung eller annat Du tycker är fint.
*Ekologiskt val eftersom Du i den här kakan skall använda och äta skalet. Ekologiska frukter får växa i sin naturliga omgivning utan att påverka miljön på ett dåligt sätt, får alltså inte på eller i sig bekämpningsmedel eller konstgjord gödsel!
Vispa äggen och sockret poröst. Smält smöret i en kastrull och börja värma finrivet apelsinskal från en apelsin i några minuter. Blanda ihop mjöl, bakpulver och resterande apelsinskal i en bunke. Blanda nu i smöret och äggen i mjölet tills degen blir lätt och mjuk. Strö över sesamfrön och lite kanel. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter.
Låt svalna i en kvart innan Du öppnar formen, dekorera med apelsinskal, florsocker, honung eller annat Du tycker är fint.
*Ekologiskt val eftersom Du i den här kakan skall använda och äta skalet. Ekologiska frukter får växa i sin naturliga omgivning utan att påverka miljön på ett dåligt sätt, får alltså inte på eller i sig bekämpningsmedel eller konstgjord gödsel!
Mums!
Kommentarer
Trackback