Klyftpotatis med Rödlök & Fläsk
Ingredienser
Fläsk
Börja med att sätta ugnen på 175 grader och sätt i 2 ungssäkra former utan lock. Fortsätt med att (fin)hacka rosmarin och fördela jämt på en skärbräda, krydda rikligt med halssalt och svartpeppar.
Rulla och dutta fläskbiten i kryddmixen tills allt har fastnat. Ta ut den mindre unsformen och häll i 1.5 dl olivolja & 50 gram smör. Häll i resterande kryddor som inte fastnat på fläsket. OBS het! Smöret kommer att pyttra till direkt! Var försoktig! Lägg biten i mitten av formen tillsammans med 4-5 klyftade rödlökar och 2 mosade viylöksklyftor. Sätt i ugnen. Tiden varierar beroende på storleken men räkna med ca. 50 minuter, har Du en termometer är det också bra.
Potatis & Rödlök
Klyfta (skala) poratis och rödlöken. Ta ut den andra, lite större ungsformen OBS het! och häll i 2 dl olivolja & 100 g smör. Fräs rosmarin (hackad eller hel), havssalt & svartpeppar i formen en kort stund. Rör om så det inte bränner fast. Lägg i potatisen, löken och nårga hela och några mosade vitlöksklyftor. Häll i drygt 3 - 4 dl rödvinsvinäger (bara för Dig som gillar den starka smaken!) och rör om så allting blandas ordentligt. Sätt in i ugnen. Känns det för blött i ungsformen? Det mesta kommer dunsta bort i ugnen. Poatisen borde vara klara samtidigt som köttet.
OBS (Skulle potatisen kännas väldigt mörka efter bara halva tiden, beror det på vinägern, den färger av sig väldigt)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1612550/images/2009/klyftpotatisrdlkflsk_66848950.jpg)
Smaklig Måltid!
- Potatis
- Rödlök
- 0,5-1kg Fläsk
- Rödvinsvinäger
- Vitlök
- Färsk Rosmarin
- Olivolja
- Smör
- Havssalt
- Svartpeppar
Fläsk
Börja med att sätta ugnen på 175 grader och sätt i 2 ungssäkra former utan lock. Fortsätt med att (fin)hacka rosmarin och fördela jämt på en skärbräda, krydda rikligt med halssalt och svartpeppar.
Rulla och dutta fläskbiten i kryddmixen tills allt har fastnat. Ta ut den mindre unsformen och häll i 1.5 dl olivolja & 50 gram smör. Häll i resterande kryddor som inte fastnat på fläsket. OBS het! Smöret kommer att pyttra till direkt! Var försoktig! Lägg biten i mitten av formen tillsammans med 4-5 klyftade rödlökar och 2 mosade viylöksklyftor. Sätt i ugnen. Tiden varierar beroende på storleken men räkna med ca. 50 minuter, har Du en termometer är det också bra.
Potatis & Rödlök
Klyfta (skala) poratis och rödlöken. Ta ut den andra, lite större ungsformen OBS het! och häll i 2 dl olivolja & 100 g smör. Fräs rosmarin (hackad eller hel), havssalt & svartpeppar i formen en kort stund. Rör om så det inte bränner fast. Lägg i potatisen, löken och nårga hela och några mosade vitlöksklyftor. Häll i drygt 3 - 4 dl rödvinsvinäger (bara för Dig som gillar den starka smaken!) och rör om så allting blandas ordentligt. Sätt in i ugnen. Känns det för blött i ungsformen? Det mesta kommer dunsta bort i ugnen. Poatisen borde vara klara samtidigt som köttet.
OBS (Skulle potatisen kännas väldigt mörka efter bara halva tiden, beror det på vinägern, den färger av sig väldigt)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1612550/images/2009/klyftpotatisrdlkflsk_66848950.jpg)
Smaklig Måltid!
Kommentarer
Postat av: Cassandra
Schysst design du har på din sida. Har du gjort den själv? Riktigt snyggt i alla fall!
Trackback