Klyftpotatis med Rödlök & Fläsk

Ingredienser


  • Potatis
  • Rödlök
  • 0,5-1kg Fläsk
  • Rödvinsvinäger
  • Vitlök
  • Färsk Rosmarin
  • Olivolja
  • Smör
  • Havssalt
  • Svartpeppar

Fläsk

Börja med att sätta ugnen på 175 grader och sätt i 2 ungssäkra former utan lock. Fortsätt med att (fin)hacka rosmarin och fördela jämt på en skärbräda, krydda rikligt med halssalt och svartpeppar.
Rulla och dutta fläskbiten i kryddmixen tills allt har fastnat. Ta ut den mindre unsformen och häll i 1.5 dl olivolja & 50 gram smör. Häll i resterande kryddor som inte fastnat på fläsket.  OBS het! Smöret kommer att pyttra till direkt! Var försoktig! Lägg biten i mitten av formen tillsammans med 4-5 klyftade rödlökar och 2 mosade viylöksklyftor. Sätt i ugnen. Tiden varierar beroende på storleken men räkna med ca. 50 minuter, har Du en termometer är det också bra.


Potatis & Rödlök

Klyfta (skala) poratis och rödlöken. Ta ut den andra, lite större ungsformen OBS het! och häll i 2 dl olivolja & 100 g smör. Fräs rosmarin (hackad eller hel), havssalt & svartpeppar i formen en kort stund. Rör om så det inte bränner fast. Lägg i potatisen, löken och nårga hela och några mosade vitlöksklyftor. Häll i drygt 3 - 4 dl rödvinsvinäger (bara för Dig som gillar den starka smaken!) och rör om så allting blandas ordentligt. Sätt in i ugnen. Känns det för blött i ungsformen? Det mesta kommer dunsta bort i ugnen. Poatisen borde vara klara samtidigt som köttet.
OBS (Skulle potatisen kännas väldigt mörka efter bara halva tiden, beror det på vinägern, den färger av sig väldigt)



Smaklig Måltid!

Kommentarer
Postat av: Cassandra

Schysst design du har på din sida. Har du gjort den själv? Riktigt snyggt i alla fall!

2011-07-11 @ 07:21:12
URL: http://gravidforsakring.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0